Zrejme vymeníme obrancu, priznáva generálny manažér Penguins

Generálny manažér Pittsburghu už po skorom vypadnutí z play-off po štvorzápasovej sérii s Islanders avizoval, že by v lete malo prísť v mužstve ku zmenám. V pondelok zašiel do detailov, keď povedal, že vymení minimálne jedného obrancu.

„Je dobré byť v pozícii, v ktorej sa nachádzame. Sme v silnejšej pozícii teraz ako sme boli pred rokom a možno aj pred pár rokmi,“ skonštatoval Jim Rutherford pre Pittsburgh Post-Gazette.

„Ale bude zložité udržať si všetkých našich obrancov a uistiť sa, že budú všetci spokojní. Som si istý, že je množstvo tímov, ktoré hľadajú obrancu. My budeme musieť minimálne jedného vymeniť.“

Penguins majú šesť z deviatich obrancov zo svojej zostavy v play-off pod zmluvou aj pre budúcu sezónu. Ide o Krisa Letanga, Justina Schultza, Briana Dumoulina, Erika Gudbransona, Jacka Johnsona a Olliho Määttäho, ktorý je podľa Jasona Mackeyho hlavným adeptom na výmenu.

Dvadsaťštyriročný Fín odohral v play-off len zápas číslo jeden. V základnej časti absolvoval 60 duelov, v ktorých dostával priestor v priemere na 18 a pol minúty. Pripísal si jeden gól a 13 asistencií. Až do konca ročníka 2021/22 zaťažuje platový strop sumou 4,083 milióna amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 04. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL