Aké sú najhoršie pravidlá NHL podľa hráčov?

Agentúry AP a CP sa vo svojej ankete pýtali zástupcov všetkých 31 tímov NHL v Hráčskej asociácii aj na pravidlá, s ktorými sa v kanadsko-americkej súťaží stretávajú.

Až 97 % z nich odpovedalo, že si užíva súčasný forma predĺžení v základnej časti, v ktorom sa o rýchle tempo a vzrušenie fanúšikov stará hra troch proti trom. Len jeden hráč tento formát nemá rád a Kevin Connauton z Arizony by ho zase nechal pokračovať až dovtedy, kým by nepadol gól – zrušil by teda samostatné nájazdy.

„Nemám rád samostatné nájazdy. Myslím si, že keby sme len hrali traja proti trom, tak by nakoniec niekto určite skóroval,“ poznamenal.

Hráči odpovedali aj na to, ktoré pravidlá sú najhoršie. Jedenásť hráčov na to nevedelo odpovedať. Piati hráči zaň vybrali pravidlo o zdržovaní hry, pri ktorom sa vylučuje hráč brániaceho sa tímu, ktorý z vlastného pásma vyhodí puk mimo klziska.

Traja hráči zase označili za najhoršie pravidlo nedovolené bránenie hry brankárovi, pri ktorom sa rozhoduje o incidentoch často sporne. Rovnaký počet respondentov zaň vybral dodatočné posudzovanie ofsajdov videom.

Zvyšných deväť hráčov vybralo iné pravidlo, ktoré nezískalo viacnásobný počet hlasov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL