Capitals sa siedmeho zápasu neboja, Hurricanes majú tajnú zbraň

Druhé kolo play-off začne dvoma zápasmi už vo štvrtok. Ešte o deň skôr sa však musí rozuzliť posledná séria kola prvého. Zápas číslo sedem čaká na Washington a Carolinu.

01:30 Washington – Carolina 3:3

Carolina dokázala niečo, čo od nej veľa ľudí nečakalo – obhajcu titulu priviedla na rozdiel jednej prehry k vypadnutiu. Háčikom je, že jedna prehra delí od konca sezóny aj ju. Jej tajná zbraň? Veterán Justin Williams, ktorý má prezývku „Mr. Game 7“.

Skúsený útočník je najproduktívnejším hráčom zápasov číslo sedem v histórii NHL – v ôsmich nazbieral 14 bodov za sedem gólov a sedem asistencií. Jeho tímy v nich mali bilanciu 7-1, pričom dva zápasy sám rozhodol.

Williamsovi sa darí vo všeobecnosti v zápasoch, v ktorých čelí jeho tím vyradeniu. Dokázal to aj v pondelok, keď skóroval v šiestom zápase série, ktorý Hurricanes vyhrali 5:2.

„Vyhrali sme zápas, ktorý sme museli vyhrať. Aj sme očakávali, že sa nám to podarí. Teraz očakávame víťazstvo aj v nasledujúcom stretnutí,“ poznamenal Williams.

Capitals sa tejto hrozby neobávajú ani napriek tomu, že na zápasy číslo sedem nemajú najlepšie spomienky. Budú hrať doma a vlani, pri ceste za Stanleyho pohárom, dokázali otočiť aj sériu, v ktorej prehrávali 2:3 na zápasy. To im dodáva pred stredou optimizmus, hoci doma vyhrali s Alexom Ovečkinom len dva zápasy číslo sedem zo siedmich.

„Ja som tu zažil len tú úspešnú jazdu play-off. V minulom roku, aj napriek všetkým tým veciam, som cítil v našej šatni sebavedomie. Všetci chlapci boli veľmi sebavedomí. Rovnakú vec očakávam aj zajtra,“ skonštatoval Devante Smith-Pelly.

Ak by Washington stredajší zápas doviedol do víťazného konca, bol by jediným divíznym šampiónom, ktorého uvidíme v druhom kole. Tampa, Nashville i Calgary už vypadli. Ak by však vyhrala Carolina, v druhom kole by sme videli všetky štyri divoké karty.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL