Golden Knights dúfajú, že vybudujú dynastiu i globálnu organizáciu

Vegas sa dokázalo dostať do play-off aj v druhej sezóne svojej existencie, ale tentokrát vypadlo už v prvom kole. Na to sa pomaly už ani nemyslí a koncentruje sa na budúcnosť. Budúcnosť, ktorá by mala byť podľa predstáv majiteľa Billa Foleyho ružová.

„Mojím cieľom je, aby sme boli dynastiou,“ prezradil Foley. „Nechceme len vyhrať Stanleyho pohár, ale chceme vyhrať niekoľko Stanleyho pohárov počas niekoľkých rokov.“

Pred prvou sezónou bolo cieľom Golden Knights dostať sa do play-off do troch rokov a k zisku Stanleyho pohára do šiestich. Plán sa však odvtedy urýchlil a teraz sa bude pracovať na tom, aby mal v budúcej sezóne tím šancu dosiahnuť na titul.

„Nebudeme sa pozerať do spätných zrkadiel. Budeme sa pozerať dopredu a pôjdeme dopredu. Cieľom Georgea (McPheeho) a mňa je, aby sme mali v budúcej sezóne lepší tím ako v tejto, tak ako sme to mali za cieľ aj vlani. Cítim, že tento rok sme boli lepší ako pred rokom a myslím si, že v budúcej sezóne budeme lepší ako sme teraz,“ poznamenal majiteľ.

V budúcej sezóne bude mať tím z Nevady počas celej sezóny k dispozícii útok v zložení Max Pacioretty, Paul Stastny, Mark Stone. Hrať zaň bude aj útočník Nikita Gusev, ktorý v tejto sezóne viedol bodovanie KHL s 82 bodmi (17+65).

Cieľom Foleyho bude udržať aj asistenta generálneho manažéra Kellyho McCrimmona. Jeho meno sa spája s pozíciou generálneho manažéra prakticky vždy, keď sa táto pozícia v nejakom tíme uvoľní.

Najväčším cieľom mimo ľadu bude urobiť značku Golden Knights globálnejšou. Foleyho víziou v tomto smere je, aby bolo Vegas „tímom Skalnatých hôr“, aby tak zaujalo aj fanúšikov zo štátov Idaho, Wyoming, Montana či Utah. Tím chce tiež vytvoriť iniciatívu VGK Worldwide, ktorá by združovala fanúšikov tímu z celého sveta.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 27. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL