Budú Oilers nútení vykúpiť Sekeru zo zmluvy?

Čas sa kráti a tím Edmonton Oilers ešte nemá nového generálneho manažéra. Vrchné vedenie na čele s výkonným riaditeľom Bobom Nicholsonom si chce dať na výbere záležať. Muža, ktorý prejde výberom, totiž čaká niekoľko náročných rozhodnutí. Tykať by sa pritom mohli aj Andreja Sekeru.

Pre kanadskú organizáciu je dôležité, aby vymenovala nového generálneho manažéra už v dohľadnom čase, pretože 21. júna je vo Vancouveri na pláne draft a na ten sa treba aj pripraviť. Jún by pritom mohol byť aj v znamení čistenia platového rozpočtu, aby si v lete mohli Oilers dovoliť posilniť zostavu na trhu s voľnými hráčmi.

Podľa odborníka Marka Spectora zo Sportsnet bude cez leto treba urobiť minimálne dve výmeny a možno aj vykúpiť jedného hráča zo zmluvy, aby bol priestor pre posily i minimálne dvoch-troch hráčov, ktorí sa hlásia o šancu v Bakersfielde. Z obrancov sú to Caleb Jones a pravdepodobne aj Evan Bouchard.

Edmonton má na „farme“ aj ďalších nádejných obrancov, ktorí by však mohli byť využití vo výmene. V prvom tíme má zase dvoch, ktorí by mohli byť tiež adeptmi na odchod.

Jedným z nich je Kris Russell, ktorý bude ešte dva roky zarábať štyri milióny dolárov ročne. Druhým je Sekera, ktorý má za sebou dve významné zranenia a ešte dva roky v zmluve s „cap-hitom“ 5,5 milióna amerických dolárov.

Spector tvrdí, že minimálne jeden z nich musí tím opustiť ešte pred tréningovým kempom, aby Oilers urobili priestor nielen pre Jonesa či Boucharda, ale aj pre nových krídelníkov, akým by mohol byť druhý najproduktívnejší nováčik v AHL, Tyler Benson. Cesta k vytvoreniu potrebného miesta podľa odborníka vedie výmenou Russella a vykúpením Sekeru zo zmluvy.

Fanúšikom pri zmienke potenciálnych odchodov z Edmontonu iste príde na um aj preplatený útočník Milan Lucic. Spector si myslí, že jeho vykúpenie zo zmluvy z finančného hľadiska nedáva zmysel. Vymenil by ho však pokojne aj za niekoho, kto sa stal podobným problémom u iného tímu, pretože už len prítomnosť veľkého voľného hráča, ktorý vlani strelil len šesť gólov, má na Oilers negatívny vplyv.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 05. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL