Couture zariadil triumf Sharks hetrikom. Je streleckým i bodovým lídrom play-off + video

Útočník San Jose Logan Couture bol hlavným strojcom utorkového víťazstva 4:2 nad Coloradom v treťom zápase zo série druhého kola play-off. Zaznamenal v ňom svoj prvý hetrik vo vyraďovacích bojoch a dostal sa na čelo ligových tabuliek.

Tridsaťročný kanadský center otvoril skóre tretieho duelu série v 16. minúte. V 53. minúte strelil víťazný gól na 3:2 a pol minúty pred koncom tretej tretiny trafil prázdnu bránu. Pripísal si svoj štvrtý hetrik v NHL, ale prvý v bojoch o Stanley Cup.

Rodák z Guelphu sa postaral o šiesty hetrik v play-off v klubovej histórii. Posledný pred ním strelil Devin Setoguchi v treťom zápase druhého kola play-off v roku 2011. Pre Couturea išlo o druhý hetrik v tejto sezóne, pričom ten prvý vsietil 18. októbra proti Buffalu (5:1).

Couture je s 93 bodmi šiestym najproduktívnejším hráčom play-off od roku 2010, keď v ňom debutoval. Strelil v ňom odvtedy už 41 gólov, tretí najvyšší počet po Alexovi Ovečkinovi (50) a Sidneym Crosbym (42). S 9 gólmi a 12 bodmi je aktuálnym lídrom tohto play-off.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 01. 05. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL