Rekord na slovenských MS: Za USA si zahrá aj potenciálna draftová jednotka

Majstrovstvá sveta v hokeji sa ešte ani nezačali a slovenský turnaj už má predpoklad zapísať sa do histórie amerického hokeja. Reprezentáciu Spojených štátov amerických doplní aj center Jack Hughes, ktorý je potenciálnou jednotkou vstupného draftu NHL.

Hughes sa v 17 rokoch stane najmladším americkým hokejistom, ktorý si kedy zahral na svetovom šampionáte. O radosť z toho sa bude môcť podeliť so svojím starším bratom Quinnom. Obranca Vancouveru bude na turnaji tiež reprezentovať svoju vlasť.

Hughes mladší viedol v tejto sezóne Národný rozvojový program USA do 18 rokov so 112 bodmi (34+78) v 50 zápasoch a za dve sezóny v programe vytvoril rekord so 154 asistenciami a s 228 bodmi. Na juniorských MS nazbieral 20 bodov (9+11) na ceste za bronzovou medailou.

Okrem neho pribudnú do americkej zostavy aj obrancovia Adam Fox, ktorého práva patria od utorka Rangers a Christian Wolanin, ktorý hráva za Ottawu. Spojené štáty americké otvoria svoje boje na turnaji, ktorý hostia Košice a Bratislava, 10. mája proti Slovensku.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 05. 2019 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL