Otázka pre odborníka: Vráti sa Daciuk do Detroitu?

Skúsený útočník Pavel Daciuk v stredu oznámil, že sa v budúcej sezóne nevráti k tímu SKA Petrohrad z KHL. Okamžite sa začalo špekulovať, či by sa nemohol vrátiť do kanadsko-americkej NHL.

Daciuk bol počas sezóny spájaný s potenciálnym návratom k tímu Detroit Red Wings. Zámorský odborník Bob McKenzie z kanadskej televízie TSN si však myslí, že jeho novým pôsobiskom bude tím z jeho rodného mesta.

„Vyzerá to tak, že tu máme nové kolo otázok, či by sa mohol Daciuk v budúcej sezóne vrátiť do NHL, do Detroitu. Krátka odpoveď je, že je to pravdepodobne celkom nepravdepodobné,“ poznamenal McKenzie.

„Keďže však bude Daciuk zajtra v Detroite, stojí za to spomenúť pár vecí. Medzi (agentom Danom) Milsteinom a Red Wings zrejme nebol žiaden dialóg o Daciukovi a určite k nemu nedošlo po menovaní Stevea Yzermana za generálneho manažéra. Milstein a Daciuk sa idú spolu stretnúť a rozhodnú sa o ďalšom Pavlovom kroku. Pravdepodobne to bude Avtomoblist Jekaterinburg.“

Daciuk v NHL strávil celú kariéru v Detroite, za ktorý odohral 953 zápasov so ziskom 314 gólov a 918 bodov. V poslednej sezóne, 2015/16, strelil 16 gólov a nazbieral 44 bodov v 66 stretnutiach. Jeho kontrakt bol následne vymenený do Arizony, ktorá jeho práva vlastní do 1. júla.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 05. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL