Vegas má po dvoch sezónach nového generálneho manažéra

Tím Vegas Golden Knights zažil opäť niečo nové vo svojej existencii. Vo štvrtok došlo k významnému presunu vo vedení, následkom ktorého bude existencia druhého generálneho manažéra od vzniku tímu.

Pôvodný generálny manažér George McPhee oznámil, že ho v pozícii generálneho manažéra nahradí jeho doterajší asistent Kelly McCrimmon. McPhee v klube zostane už len ako prezident hokejových operácií.

Tento krok prišiel z väčšej miery preto, aby si Golden Knights McCrimmona udržali. Niekoľko tímov malo totiž o jeho služby záujem a boli schopné mu ponúknuť aj pozíciu generálneho manažéra. V ostatnom čase sa spomínal napríklad Edmonton.

„Bolo pre mňa dôležité, aby sa nerozpadol náš tím. Pracovali sme tak tvrdo pred troma rokmi, aby sme si tento skvelý personál dali dokopy a teraz, keď sme starí len 2 roky, už máme organizácie staré 25, 50, 75, 100 rokov, ktoré oslovujú našich zamestnancov,“ poznamenal McPhee.

„Radšej si našu skupinu udržíme pokope a v tomto prípade to bolo ľahké, pretože Kelly bol viac ako pripravený akceptovať pozíciu generálneho manažéra. Nepochybujem o tom, že by mohol byť niekde inde generálnym manažérom. Tak prečo by ním byť nemohol tu? Myslím si, že toto je správna vec pre Golden Knights i pre Kellyho McCrimmona.“

McCrimmon bol najatý do pozície asistenta generálneho manažéra 2. augusta 2016 a zohral kľúčovú úlohu vo vyskladaní prvého mužstva Vegas, ktoré sa dokázalo v inauguračnej sezóne prebojovať až do finále Stanleyho pohára. Predtým bol dlhé roky majiteľom, guvernérom, generálnym manažérom a trénerom Brandonu z juniorskej WHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL