Flyers majú dvoch nových asistentov trénera

Tím Philadelphia Flyers v pondelok oznámil, že Michel Therrien a Mike Yeo budú asistentmi nového hlavného trénera Alaina Vigneaulta.

Therrien a Yeo sa poznajú z pôsobenia v Pittsburghu, kde bol prvý menovaný hlavným trénerom a druhý jedným z jeho asistentov. Spolupracovali spolu štyri roky od sezóny 2005/06.

„Obaja zažívali úspech na všetkých úrovniach počas ich trénerských kariér, vrátane spoločnej spolupráce na úrovni NHL. Každý so sebou prináša značné množstvo skúseností a vedomostí, vďaka čomu nepochybujem, že nám pomôžu doviesť tento tím k okamžitému úspechu,“ povedal Vigneault, ktorý bol za kormidelníka Flyers vymenovaný 15. apríla.

Therrien pracoval ako hlavný tréner aj v Montreale, ktorý viedol v dvoch rôznych obdobiach. V 12 sezónach NHL má bilanciu 406-303-82 s 23 remízami. Yeo viedol ako hlavný tréner Minnesotu s bilanciou 184-149-44 a St. Louis s bilanciou 73-49-11.

Obaja sa pripoja k trénerskému zboru, ktorý tvoria aj asistenti Ian Laperriere a Kerry Huffman, tréner brankárov Kim Dillabaugh a video tréner Adam Patterson. Scott Gordon sa vráti na lavičku záložného tímu Lehigh Valley z nižšej AHL.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL