Zápas o všetko: Blues sa doma príliš nedarí, Stars majú horšiu vzájomnú bilanciu

Utorok bude v NHL patriť jedinému zápasu, ktorý rozhodne o všetkom. St. Louis bude hostiť Dallas v zápase číslo sedem, v ktorom pôjde o postup do finále Západnej konferencie.

Pre obe organizácie pôjde o piaty vzájomný zápas číslo 7, pričom tri z predošlých štyroch rozhodovalo predĺženie. Lepšiu bilanciu v nich má St. Louis, ktoré vyhralo tri stretnutia, vrátane toho posledného v roku 2016.

Blues budú bojovať o svoju prvú účasť v konferenčnom finále od spomínaného roku doma, kde sa im však darí menej ako vonku. Kým u súperov majú bilanciu 5-1, pred vlastnými fanúšikmi prehrali štyri zápasy zo šiestich.

„Musíme k tomu pristupovať v čo najväčšej miere ako k zápasu u súpera. Musíme hrať jednoduchý hokej a čo najskôr začať hrať našu hru. Musíme ignorovať ten ruch a koncentrovať sa na hranie,“ povedal tréner Craig Berube.

Domáci hráči by mohli čerpať energiu od svojich fanúšikov, ale v prvom rade sa musia chrániť od všetkého toho rozruchu v aréne i mimo nej, vrátane zvýšenej pozornosti médií.

„Musíte si svoju hlavu ponechať čistú, potrebujete sa koncentrovať na veci, ktoré sú skutočne dôležité, aby ste vyhrávali zápasy. Musíme sa koncentrovať len na zápas. Nemôžeme dovoliť, aby sa nám tie veci dostali do hlavy. Nemôžeme o tom príliš premýšľať, musíme sa pred zápasom trochu uvoľniť,“ poznamenal Vladimir Tarasenko.

Dallas, ktorý bude mať k dispozícii aj brankára Bena Bishopa, chcel vyradil svojho súpera už v domácom zápase číslo šesť. Nikto však nebol prekvapený, že nakoniec o osude tejto série rozhodne posledný možný duel.

„Vedeli sme, že táto séria bude veľmi vyrovnaná. Ak chcete ísť vo vyraďovacích bojoch ďaleko, tak zvyčajne musíte absolvovať aj niekoľko zápasov číslo sedem,“ skonštatoval Mats Zuccarello.

Stars tiež vedia, že ak chcú napokon postúpiť do svojho prvého konferenčného finále od roku 2008, budú musieť podať omnoho lepší výkon ako pred dvoma dňami.

„Šance sme si vytvárali. Vedeli sme, že toto bude dlhá séria, pretože majú dobrý tím. Hrajú dobre v obrane a majú skvelého brankára, takže musíme nájsť spôsob a pokúsiť sa premeniť naše šance na góly,“ uviedol Jamie Benn.

Pokiaľ ide o skúsenosti so siedmym zápasom, viac ich má St. Louis, ktorého deväť hráčov si už aspoň v jednom zahralo (Jay Bouwmeester, Carl Gunnarsson, Joel Edmundson, Robby Fabbri, Colton Parayko, Alex Pietrangelo, Jaden Schwartz, Alexander Steen a Vladimir Tarasenko).

Z hráčov Dallasu si ho už vyskúšali piati – Jamie Benn, Radek Faksa, Mattias Janmark, John Klingberg a Jason Spezza.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL