Bruins opanovali play-off. Medzi lídrami celej ligy je aj Chára

Po prvom zápase finále Východnej konferencie sa do čela kanadského bodovania play-off prepracoval Brad Marchand. Nie je však jediným zástupcom tímu Boston Bruins, ktorý je lídrom v nejakej významnej štatistike.

Marchand vedie NHL s 15 bodmi, keď v 14 zápasoch strelil päť gólov a pridal desať asistencií. S ôsmimi bodmi vedie aj produktivitu presiloviek. Center Patrice Bergeron je zase lídrom ligy s piatimi presilovkovými gólmi.

V play-off sa nestratil ani slovenský veterán Zdeno Chára. Skúsený obranca, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, vedie play-off s 11 plusovými bodmi. Získal ich o tri viac ako jeho spoluhráč Charlie McAvoy či John Klingberg z Dallasu a Jaccob Slavin z Caroliny.

V doterajšom priebehu bojov o Stanleyho pohár potvrdzoval formu aj brankár Tuukka Rask, ktorý ligu vedie s deviatimi výhrami a 93,8% úspešnosťou zákrokov. Vyššiu ju majú len brankári, ktorí neodchytali viac ako 180 minút, z toho dvaja odchytali menej ako 46 minút.

Boston, ktorý je zo zvyšných tímov u bookmakerov popredným adeptom na Stanleyho pohár, je s priemerom 2,14 inkasovaného gólu na zápas najlepším tímom v play-off. Viac gólov strieľalo len Vegas, ktoré vypadlo v prvom kole.

Bruins majú aj najlepšie presilovky, keď ich doteraz využili 30 %. V oslabeniach sú s 82,5% úspešnosťou najlepší zo zostávajúcich tímov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 05. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL