Halákov prínos sa ukazuje aj v play-off: Rask sa v play-off cíti skvelo

Šance, že by si slovenský brankár Jaroslav Halák zachytal v tomto play-off, sú malé. Tuukka Rask v bráne Bostonu nedáva ani náznakom dôvody na pochybnosti a aj po štartoch v 14 zápasoch po sebe má dostatok energie.

Fínsky brankár zažije v nedeľu proti Caroline svoj 15. štart v sérii, v ktorom sa pokúsi pomôcť Bruins k vedeniu 2:0 v sérii finále Východnej konferencie. Doteraz bol oporou. Play-off vedie s deviatimi výhrami, priemerom 2,02 inkasovaného gólu na zápas i 93,8% úspešnosťou zákrokov.

Rask má za sebou aj najviac odchytaných minút z brankárov v NHL – 861. Ako sa cíti?

„Skvelo, skvelo, skvelo,“ odvetil.

Veľký podiel na tom má však aj práve Halák, ktorý výbornými výkonmi umožnil, aby bol Rask na play-off tento rok pripravený a svieži. Držiteľ Vezinovej trofeje z roku 2014 odchytal v základnej časti len 45 zápasov, čo bolo najmenej v plnej sezóne od ročníka 2011/12, v ktorom štartoval v 22 zápasoch. Sviežo sa teraz necíti len fyzicky, ale aj mentálne.

„Neviem, možno je to tým, že keď počas sezóny hráte veľa zápasov po sebe, keď si idete cez dlhé série, v ktorých odchytáte 15 či 16 zápasov po sebe, tak vás to mentálne vyčerpáva. Skutočne musíte dbať na oddych a umožniť ho aj vášmu mozgu. V tejto sezóne tomu tak nebolo. Myslím si, že je to mentálne ľahšie, keď nehráte veľa zápasov po sebe a máte druhého brankára, s ktorým sa delíte o bránu. Myslím si, že to mentálne pomáha,“ poznamenal Rask.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL