Kesler absolvoval dôležitú operáciu. Zahrá si ešte niekedy?

Je nepravdepodobné, že Ryan Kesler bude v budúcej sezóne hrať za tím Anaheim Ducks po tom, čo 9. mája podstúpil operáciu pravého bedrového kĺbu. Koniec kariéry by to však znamenať nemuselo.

„Momentálne musí Ryan myslieť na svoj život a svoju rodinu. Bolesť, ktorú cítil, bola veľká a my súhlasíme s jeho rozhodnutím podstúpiť operáciu,“ povedal generálny manažér Bob Murray pre klubový web.

„A hoci je nepravdepodobné, že bude hrať v sezóne 2019/20, budeme ho podporovať pri akomkoľvek rozhodnutí o jeho budúcej hráčskej kariére. Zaslúži si veľký rešpekt, ktorý dostane od celej organizácie Ducks pri zvažovaní svojej budúcnosti.“

Tridsaťštyriročný americký center zaznamenal v tejto sezóne päť gólov a tri asistencie v 60 zápasoch. Naposledy hral 6. marca, keď absolvoval svoj 1 001. zápas v kariére. Z operácie sa bude zotavovať dlho, ale mala by odstrániť bolesť a obnoviť funkčnosť kĺbu.

„Táto operácia bola najlepšou možnosťou pre kvalitu môjho života. Bolesť, ktorá ma sužovala, bola veľmi znížená od danej procedúry, za čo som vďačný. Kým moja hráčska budúcnosť je neznáma, som na dobrom mieste. Mimoriadne oceňujem každého, kto mi v tomto procese pomohol. Teším sa, že strávim viac času s rodinou a že budem robiť každodenné aktivity bez bolesti,“ uviedol Kesler.

Rodák z Michiganu, ktorý má zmluvu s „cap-hitom“ 6,875 milióna dolárov platnú do konca sezóny 2021/22, má za sebou 15 sezón v NHL v dresoch Vancouveru a Anaheimu. Pripísal si v nich 573 bodov za 258 gólov a 315 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL