Jurčov boj o finále Calderovho pohára sa začne v piatok + série

V pondelok sa v nižšej Americkej hokejovej lige skompletizovalo druhé kolo play-off a boje o Calderov pohár budú pokračovať od piatku finálovými sériami jednotlivých konferencií.

Pár zaujímavých faktov
Charlotte je jediným tímom AHL, ktorého prvý tím sa tiež dostal do konferenčného finále. Ide o Carolinu. Toronto je záložným tímom Toronta, Chicago spolupracuje s Vegas a San Diego je „farmou“ Anaheimu.

Charlotte si zahralo v konferenčnom finále aj v roku 2011. Toronto v ňom bude hrať po šiesty raz za ostatných 12 rokov. Chicago v ňom hrá po piaty raz celkovo, ale premiérovo od roku 2008. San Diego doň ešte nikdy predtým nepostúpilo.
V hre o veľké finále bude aj slovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý sa už niekoľko dní so svojimi spoluhráčmi pripravuje na sériu proti obhajcovi titulu, Torontu. To v druhom kole vyradilo v štyroch dueloch Cleveland. Charlotte, ktoré vyhralo základnú časť, je v sérii nasadeným tímom, no v základnej časti dokázalo Marlies poraziť len v jednom zo štvorice duelov.

Jurčo do finále Východnej konferencie vstúpi ako štvrtý najproduktívnejší hráč tímu v play-off, keď v doterajších ôsmich zápasoch nazbieral štyri góly a tri asistencie. V poslednej sérii proti Hershey, ktorú jeho Checkers vyhrali 4:0 na zápasy, nazbieral šesť bodov, pričom 4. mája zaznamenal dva góly a tri asistencie.

Na západe trvali obe série druhého kola šesť zápasov. Napokon ich lepšie zvládli Chicago, ktoré vyradilo Iowu a San Diego, ktoré si poradilo s Bakersfieldom. Wolves budú ako šampión Centrálnej divízie nasadeným tímom. S Gulls, ktorí skončili v základnej časti tretí v Pacifickej divízii, sa naposledy stretli v januári minulého roka, keď vyhral kalifornský tím. Historická vzájomná bilancia je však vyrovnaná 1-1.

Série 3. kola play-off AHL

Východná konferencia:
Charlotte (A1) – Toronto (S3)

Západná konferencia:
Chicago (C1) – San Diego (P3)



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 05. 2019 | Rubrika: AHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL