Potvrdené: Tréner Tímu Európy na Svetovom pohári povedie Sabres

Ralph Krueger, ktorý v roku 2016 doviedol Tím Európy zložený aj zo šiestich slovenských hokejistov do finále Svetového pohára, by mal od novej sezóny viesť tím Buffalo Sabres.

Meno päťdesiatdeväťročného rodáka z Winnipegu sa už s pozíciou hlavného trénera Sabres spájalo. Bob McKenzie z kanadskej televízie teraz informuje, že napokon zo všetkých kandidátov vymenuje na uvoľnenú pozíciu práve jeho.

Krueger sa v tom prípade stane nástupcom Phila Housleyho, ktorý dostal 7. apríla výpoveď po tom, čo v druhej sezóne po sebe nedokázal tím doviesť do play-off. Sabres skončili na 13. mieste Východnej konferencie, 22 bodov za poslednou postupovou pozíciou.

Krueger bol v minulosti trénerom Edmontonu v ročníku 2012/13, na ktorého lavičke mal bilanciu 19-22-7. S trénovaním začal v Nemecku, pokračoval v Rakúsku a od roku 1998 do roku 2010 bol trénerom reprezentácie Švajčiarska.

DOPLNENÉ: Tím Buffalo Sabres v stredu oficiálne oznámil, že Ralph Krueger sa stal jeho 19. hlavným trénerom v histórii.

„Som nadšený a poctený, že sa pripájam k rodine Buffala Sabres a budem sa snažiť maximalizovať potenciál, ktorý leží vo vnútri tohto tímu. Teším sa na to, že budem stavať na množstve pozitív, ktoré sa v organizácii vytvorili a neviem sa dočkať, ako sa postavím na lavičku a budem reprezentovať toto vášnivé hokejové mesto,“ povedal Krueger.



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL