Bude MacKinnon potrebovať operáciu? Colorado chce byť v lete agresívnejšie

Nathan MacKinnon utrpel v play-off zranenie ramena a existovali obavy, že by musel podstúpiť operáciu. Generálny manažér tímu Colorado Avalanche, Joe Sakic, však v utorok informoval, že hviezdny útočník napokon pod skalpel nepôjde.

„Bude v poriadku, každým dňom je na tom lepšie. Bude potrebovať pár týždňov na zotavenie, ale oddych bude stačiť,“ poznamenal Sakic.

MacKinnon, ktorý zaznamenal šesť gólov a sedem asistencií v 12 zápasoch play-off, utrpel zranenie v prvej tretine siedmeho zápasu neúspešnej série proti San Jose. Po tom, čo mu lekári pichli injekciu, sa ešte vrátil do hry.

Dvadsaťtriročný rodák z Nového Škótska viedol Avalanche so 41 gólmi a 99 bodmi získanými v 82 dueloch. Druhým najproduktívnejším hráčom tímu bol Mikko Rantanen, ktorý si v 74 stretnutiach pripísal 87 bodov (31+56). V lete bude jedným zo siedmich obmedzených voľných hráčov.

„Pre nás je priorita, aby sme si ho upísali. Preferujeme dlhodobú zmluvu. Ak by musela byť krátkodobá, tak to bude musieť byť krátkodobá. Chceme sa uistiť, že ho budeme mať pod zmluvou,“ povedal Sakic.

Ďalšími obmedzenými voľnými hráčmi sú Sven Andrighetto, J.T. Compher, Vladislav Kamenev, Alexander Kerfoot, Ryan Graves a Nikita Zadorov. Okrem nich má však tím aj piatich potenciálnych neobmedzených voľných hráčov – Semiona Varlamova, Patrika Nemetha, Gabriela Bourqueho, Dericka Brassarda a Colina Wilsona.

Sakic dal jasne najavo, že konečným cieľom tímu je Stanleyho pohár a cieľom pre budúcu sezónu je ďalšie zlepšenie, aby si tím v play-off vybojoval výhodu domáceho prostredia. Aby sa to podarilo, plánuje byť agresívnejší na trhu s voľnými hráčmi.

„Tento rok je tam dosť dobrý trh. Už máme vybraných aj niekoľko hráčov, ktorých chceme presvedčiť, aby sa pripojili k nášmu tímu, ak by sa stali voľnými hráčmi,“ skonštatoval Sakic. „Tento rok budeme agresívnejší, ale ak to nevyjde s hráčmi, ktorých chceme, tak nebudeme míňať peniaze na kohokoľvek. Chceme tých správnych hráčov, ktorí by k nám pasovali.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL