Chára má jasno v tom, kto je najlepším hráčom Bruins v play-off

Slovenský obranca Zdeno Chára pomohol Bostonu v roku 2011 k zisku Stanleyho pohára. Odvtedy jeho tím hral vo finále ešte raz, ale neúspešne. Ďalšia šanca, možno už posledná v kariére štyridsaťdvaročného veterána, by mohla prísť v tomto roku.

Hráčov Bruins delí už len jedno víťazstvo od postupu do veľkého finále. Prvú šancu na jeho zisk budú mať vo štvrtok na ľade Caroliny, nad ktorou vo finále Východnej konferencie vedú 3:0 na zápasy. V kabíne sú si vážnosti zápasu dobre vedomí.

„Nasledujúci zápas je pre nás ten najdôležitejší. Nečakáme, že nám bude niečo darované. Musíme si výhru zaslúžiť,“ poznamenal Chára.

Veľkou oporou v ceste za Stanleyho pohárom v roku 2011 bol brankár Tim Thomas. V tomto roku je to zase Tuukka Rask, ktorý v prvých 16 zápasoch kryl 93,9 % striel. A hoci túto dvojicu kapitán Bostonu nechce porovnávať, jasne vyjadril, aký dôležitý je pre tím fínsky gólman.

„Myslím si, že sú to dvaja odlišní brankári. Som si istý, že určite možno vidieť nejaké podobnosti. Obaja podávali svoje najlepšie výkony v ten správny čas sezóny. Tuukka skutočne pozdvihol svoju hru. Je naším najlepším hráčom,“ skonštatoval Chára, ktorý bodoval v oboch predošlých sériách. Proti Hurricanes sa mu to ešte nepodarilo. Na konte má tri body (1+2).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 16. 05. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL