Hurricanes veria, že sa z tohto roka poučia a v budúcej sezóne budú ešte lepší

Pre tím Carolina Hurricanes sa skončila sezóna už po štvrtom zápase finále Východnej konferencie. V prvých dvoch kolách play-off si poradil s náročnými súpermi v podobe Capitals a Islanders, no v sérii proti Bostonu im už chýbal dostatok síl. Hokej play-off hrali v podstate už päť mesiacov.

„Už dlhý čas sme mali nízku energiu. Už sme išli len na adrenalíne a čistom odhodlaní. Je vždy ťažké, keď sezóna skončí takto náhle,“ povedal kapitán Justin Williams. „Nemyslel som si, že to dopadne takto, ale niekedy musíte pred oponentom zdvihnúť klobúk. Boston hral skvelo.“

Hurricanes ešte v strede sezóny nevyzerali ako tím, ktorý sa dostane do play-off. V druhej polovici sezóny však zabrali a napokon si po prvýkrát od roku 2009 vybojovali účasť v play-off. Získali 99 bodov, čo bol druhý najvyšší počet v klubovej histórii.

V prvom kole play-off narazil tím z Raleigh na obhajcu titulu z Washingtonu, ktorý viedol 2:0 aj 3:2 na zápasy, ale „Hurikánom“ sa podaril zvrat. V druhom kole prekvapivo hladko vyprevadili z play-off Islanders v štyroch zápasoch, aby sa dostali medzi štyri najlepšie tímy vyraďovacích bojov. Do finále sa nedostali, ale veľa si z tejto cesty odnesú.

„Myslel som si, že sa sem dostaneme? Možno nie, ale chceli sme vidieť, či to môžeme dokázať. Boli sme dosť dobrí na to, aby sme sa dostali do poslednej štvorky. To znamená, že sme dosť dobrí na to, aby sme to dokázali aj budúci rok, aby sme sa zlepšili a poučili z tohto. Momentálne to však bolí a ešte chvíľu bude,“ poznamenal Williams.

Hurricanes už v lete urobili veľa zmien, aby sa dostali tam, kam sa dostali. Konečne začali napĺňať potenciál, ktorý sa s nimi spájal už pár sezón. V budúcej sezóne naň budú chcieť nadviazať, pričom už budú mať aj viac skúseností z dôležitých zápasov.

„Viem, že sme sa naučili, aké ťažké to je. Potrebujete niečo navyše, aby ste sa dostali cez ten kopec tam, kde chcete byť. Nie je ľahké dostať sa tam, kam sme sa dostali, takže na to môžeme byť hrdí. Zároveň však platí, že sme ako mužstvo chceli dosiahnuť viac,“ skonštatoval Jordan Staal.

Záverečné podanie rúk:



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL