Bruins nechcú garantovať Chárov štart. Pomôže mu dlhé voľno?

Tím Boston Bruins bude čakať od postupu do finále po otvárací zápas celkom až desať dní. Generálny manažér Don Sweeney verí, že to bude dostatočne dlhý čas na to, aby sa dal zdravotne dokopy kapitán Zdeno Chára.

Slovenský obranca vynechal štvrtý zápas série finále Východnej konferencie proti Caroline pre nešpecifikované zranenie. Bruins budú vo finále čeliť San Jose alebo St. Louis, pričom dúfajú, že pri tom bude aj najskúsenejší hráč tímu.

„Máme veľa času na urobenie toho absolútne správneho rozhodnutia dať mu dostatok času na to, aby sa zotavil z niečoho, čo ho trápi. Prekrižujeme všetky prsty, aby to bol ten prípad. Veríme, že tomu tak bude,“ povedal Sweeney.

Kým hlavný tréner Bruce Cassidy sa po poslednom zápase nebál povedať, že by Chára mal v úvodnom zápase budúcej série hrať, generálny manažér chcel byť pri svojich vyjadreniach opatrnejší. Nič sľubovať nechce.

„Nežijem tým, ako sa Chára cíti. Očakávam, že bude v poriadku. Nebudem tu však sedieť a robiť vyhlásenia formou sľubov. Verím, že tento čas bude využitý efektívne a že bude v poriadku. Niekedy je to však mimo vašu kontrolu,“ dodal Sweeney.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 05. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL