Schwartz sa zapísal do histórie Blues druhým hetrikom v tomto play-off + video

Kanadský útočník Jaden Schwartz dva zápasy gólovo i bodovo mlčal, ale v nedeľnom piatom súboji finále Západnej konferencie zažiaril. Zaznamenal svoj druhý hetrik v tomto play-off, ktorým zariadil výhru St. Louis 5:0 v San Jose a postupový mečbal.

„Je ťažké to opísať nejakými slovami. Je to niečo, o čom každý sníval a na čo každý pracoval,“ poznamenal po zápase. „Nechcete sa pozerať príliš dopredu. Všetci vieme, aké ťažké bude vyhrať posledný zápas.“

Dvadsaťšesťročný krídelník najskôr v 24. minúte potrestal chybu brankára Martina Jonesa a zvýšil náskok Blues na 2:0. V úvode tretej tretiny využil presilovku o dvoch hráčov a štyri minúty pred koncom duelu druhým gólom po sebe spečatil triumf. Prvý hetrik v tomto play-off strelil v piatom zápase 1. kola proti Winnipegu (3:2).

Schwartz sa stal prvým hráčom v klubovej histórii s dvoma hetrikmi v jednom play-off. V NHL to pred ním naposledy dokázal Johan Franzen v roku 2008 v drese Detroitu. V tomto play-off strelil už 12 gólov, druhý najvyšší počet v klubovej histórii v jednom play-off po Brettovi Hullovi. Jeho rekord z roku 1990 je 13 gólov.

Pre Schwartza išlo o druhý hetrik vo vyraďovacích bojoch a celkovo šiesty v NHL. Po 18 zápasoch tohto play-off má na konte 16 bodov. V 67 dueloch play-off v kariére nazbieral 46 bodov (22+24).




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 20. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL