Williams nevie, či si v budúcej sezóne oblečie dres Hurricanes

Skúsený útočník Justin Williams, ktorý sa v lete môže stať neobmedzeným voľným hráčom, sa ešte nerozhodol, či sa vrátil k tímu Carolina Hurricanes aj vo svojej 19. sezóne v Národnej hokejovej lige.

„Ešte som sa nerozhodol. Takéto veci nerobíte neracionálne. Premýšľate o tom. Zistíte vo svojom vnútri, či ste to schopní urobiť naplno po emocionálnej a fyzickej stránke. Ja som dal všetko, čo vo mne bolo, do tejto sezóny. Ak by vo mne bolo znova všetko, tak tu budem,“ povedal Williams.

Tridsaťsedemročný veterán odohral v základnej časti 82 zápasov, v ktorých zaznamenal 53 bodov za 23 gólov a 30 asistencií. V play-off absolvoval ďalších 15 duelov, v ktorých strelil štyri góly a pridal tri asistencie.

Williams získal tri Stanleyho poháre a je známy, že dokáže rozhodovať kľúčové zápasy play-off, čo by z neho mohlo robiť žiadaného voľného hráča. On však pred sezónou 2017/18 podpisoval zmluvu s Hurricanes s tým, že tím chcel urobiť opäť relevantný a pred touto sezónou sa stal jeho kapitánom. U neho tak pôjde skôr o otázku toho, či v kariére bude pokračovať ako kde to bude.

„Tu som sa usadil a cítim sa tu veľmi dobre. Nie som si celkom istý, kam inam by som mohol ísť,“ poznamenal Williams, ktorý nie je jediným potenciálnym neobmedzeným voľným hráčom Caroliny.

Brankári Petr Mrázek a Curtis McElhinney priznali, že by boli radi, ak by sa s vedením tímu vedeli dohodnúť na nových zmluvách, hoci druhý menovaný priznal, že ho lákajú príležitosti, ktoré by mu vydarený ročník mohol priniesť.

Útočník Micheal Ferland bol tiež v Raleigh spokojný, ale to negarantuje jeho zotrvanie: „Rád by som sa sem vrátil, ale viem, že je tu vo všetkom aj tá obchodná stránka.“

Obmedzeným voľným hráčom môže byť útočník Sebastian Aho, ktorý sa stal pre manažment Hurricanes letnou prioritou. Dvadsaťjedenročný Fín svoju situáciu príliš nekomentoval, ale povedal, že je k dlhodobej zmluve otvorený.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL