Skvelé znamenie: Chára trénoval a cíti sa dobre

Jeho účasť v otváracom zápase finále Stanleyho pohára bola neistá po tom, čo vynechal posledný zápas série proti Caroline pre nešpecifikované zranenie. Kapitán Bostonu Zdeno Chára však odvtedy urobil pokroky v ceste za návratom.

Kým v nedeľu slovenský obranca len korčuľoval pred tímovým tréningom, v pondelok sa vrátil medzi spoluhráčov a absolvoval s nimi tréning, čo je povzbudivé, hoci svoj štart v zápase hranom o týždeň neskôr negarantoval.

„Cítim sa dobre. Bolo pekné byť opäť na tréningu. V nedeľu som korčuľoval a teraz som mal tú možnosť aj s tímom. Bol to dobrý tréning, mal dobré tempo,“ poznamenal Chára.

Hneď po postupe Bruins do finále povedal tréner Bruce Cassidy, že očakáva Chárov štart v prvom zápase ďalšieho kola. Generálny manažér Don Sweeney bol vo svojich vyjadreniach opatrnejší a nechcel nič sľubovať. Aktuálny vývoj však vyzerá skutočne sľubne, čo teší aj samotného hráča.

„Nebudem vám klamať, sledovanie zápasov nie je také zábavné. Chcete ich hrať, chcete byť v nich zahrnutí. Určite som cítil nutkanie hrať, ale chlapci odviedli skvelú prácu a ten zápas vyhrali,“ skonštatoval Chára.

„Big Z“ sa po zápase obliekol do dresu a bol schopný vykorčuľovať na ľad, aby bol pri udeľovaní Prince of Wales Trophy. Taktiež však chcel vyjadriť rešpekt Hurricanes, ktorí ho svojimi pokrokmi v tejto sezóne zaujali.

„Myslím si, že urobili veľké kroky vpred. Majú skvelých, vášnivých fanúšikov, a tak som chcel vyjadriť môj rešpekt hráčom, proti ktorým som hral. Bojovali sme a chcel som byť toho súčasťou, byť tam spolu s chlapcami,“ priznal Chára.

Štyridsaťdvaročný trenčiansky rodák bude mať na prípravu na úvodný zápas finálovej sérii ešte šesť dní. V utorok si spolu s celým tímom dá pauzu, ale v stredu sa s ním opäť vráti na ľad. Práve stredajší tréning by mal dať viac najavo, či pondelkový zápas odohrá alebo nie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 05. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL