Vyradenie Sharks vynára otázniky aj nad budúcnosťou Thorntona

Ak niekto nestranný prial San Jose finále Stanleyho pohára, bolo to z veľkej časti pre jedného velikána, ktorý je na sklonku kariéry. Sharks do finále však nepostúpia a musia sa vyrovnávať so sklamaním po vyradení v šesťzápasovej sérii proti St. Louis Blues.

Smútok sa vo veľkej miere dotýka aj tridsaťdeväťročného centra Joea Thorntona, ktorý bol blízko k tomu, aby dostal ešte jednu šancu zabojovať o svoj prvý titul v NHL. To bolo o to viac motivujúcejšie, že by bojoval proti tímu, v drese ktorého v lige začínal.

„Skoro sme tam boli. Oni však hrali skvelo. Klobúk dolu pred nimi. Majú skutočne dobré hokejové mužstvo,“ poznamenal Thornton po vyradení.

Thornton vo svojej kariére odohral 179 zápasov play-off a raz sa dostal aj do finále Stanleyho pohára – v roku 2016 v ňom Sharks podľahli Penguins v šesťzápasovej sérii.

Populárny „Jumbo Joe“ sa teraz musí vyrovnať so sklamaním, ale potom ho bude čakať leto, ktoré so sebou prináša neistotu. V júli mu totiž vyprší zmluva a on sa bude môcť stať neobmedzeným voľným hráčom. O tom, čo by ho mohlo čakať, však takto skoro po vyradení hovoriť nevie.

„Iba... Neviem. Neviem,“ povedal, pozrel sa na svoje uterákmi omotané kolená a potom sa z ďalších rozhovorov ospravedlnil.

Je veľmi nepravdepodobné, že San Jose vstúpi s rovnakou zostavou aj do budúcej sezóny. Medzi zmenami by mohol byť pritom aj Thornton, ktorý by stále mohol mať energiu pokračovať, ale Sharks by sa jednoducho už mohli vybrať iným smerom.

V kalifornskom tíme pritom pôsobil od novembra 2005 a práve počas pôsobenia v ňom povyrástol ako hráč i človek. Je ťažké posúdiť, či by chcel pokračovať v kariére aj niekde inde alebo by v takom prípade rovno zavesil korčule na klinec.

„Je tvárou a srdcom tejto organizácie. Čo povedať? Myslím si, že tak ako hráči v šatni, aj my tréneri sme sklamaní, že sme mu nepomohli dostať sa tam. Dal zo seba všetko, čo v sebe mal a mal tam byť. Je ťažké necítiť za to zodpovednosť ako jeden z ľudí, ktorí boli okolo neho a nepomohli mu dostať sa tam, kam patrí. Mal bojovať o Stanleyho pohár,“ skonštatoval tréner Peter DeBoer.

Záverečné podanie si rúk hráčov Blues a Sharks:



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL