Blues majú väčšiu šancu poraziť Bruins ako pred 49 rokmi, tvrdí Bowman

St. Louis sa dostalo do finále Stanleyho pohára po prvýkrát od roku 1970, kedy tiež narazilo na Boston. V tom čase tím okolo legendárneho Bobbyho Orra ovládol sériu v štyroch zápasoch. Tento rok majú Blues šance lepšie.

Myslí si to legendárny tréner Scotty Bowman, ktorý stál na lavičke tímu z Missouri v sérii, v ktorej Bruins vyhrali jednotlivé zápasy 6:1, 6:2, 4:1 a 4:3 po predĺžení. Aj preto neprinášajú Bowmanovi spomienky na finále zlé pocity.

„Ani nie, pretože sme vtedy nemali veľkú šancu vyhrať tú sériu,“ poznamenal.

O 49 rokov neskôr sa St. Louis dostalo do finále proti Bostonu ako najlepší tím NHL od 1. januára. Na rozdiel od roku 1970 majú Blues mužstvo, ktoré bude pre Bruins konkurenciou. Klub by tak mohol mať doteraz svoju najväčšiu šancu získať Stanleyho pohár.

„Teraz je to vyrovnanejšie. Blues vám vo svojom obrannom pásme nedávajú veľa priestoru a samozrejme, žiari aj ich brankár,“ skonštatoval Bowman, ktorému sa páči najmä obrana tímu. „Sú to všetko robustní hráči, každý jeden z nich. Ich obrana je veľmi veľká a má ten pravý typ agresivity. Nenechávajú sa veľmi vylučovať.“

Blues a Bruins nemajú spoločné len to, že patria medzi najdisciplinovanejšie tímy play-off, ale aj s dlhými prestávkami po konferenčnom finále. Boston má 10 dní voľna, St. Louis si nezahrá šesť dní. Tímy by sa mohli pokúsiť vyriešiť to modelovými zápasmi, ale tie súťažné to nenahradí.

„Nemôžem uveriť tomu, ako dlho budú musieť sedieť a nehrať. Je to celkom ošemetné, pretože doteraz hrali v takom vysokom tempe,“ dodal Bowman.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL