Favoriti na Conn Smythe Trophy: St. Louis Blues

Pred štartom finále Stanleyho pohára sa tradične debata pozastaví aj pri kandidátoch na cenu pre najužitočnejšieho hráča play-off. Väčšinou pripadne hráčovi šampióna. A v tomto roku majú obaja finalisti dostatočne silných adeptov, aby tomu tak bolo aj tentokrát.

Ako druhý tím do finále postúpilo St. Louis Blues, a tak sa po hráčoch Bruins teraz poobhliadneme po troch adeptoch z jeho radov. Aj v tomto prípade sa ako hlavný kandidát na Conn Smythe Trophy vykryštalizoval brankár.

Jordan Binnington
Dvadsaťpäťročný Kanaďan štartoval v bráne Blues po prvýkrát v januári a odvtedy podával vynikajúce výkony, ktorými získal pozíciu jednotky a dostal tím do play-off. V ňom sa jeho štatistiky síce o trochu zhoršili na 91,4% úspešnosť zákrokov a priemer 2,36 gólu na zápas, no robil dôležité zákroky, keď bolo treba, a je jedným z hlavných dôvodov, prečo je tím vo finále.

Jaden Schwartz
Najväčšou konkurenciou spomedzi spoluhráčov je Binningtonovi útočník Jaden Schwartz, ktorému sa v základnej časti príliš nedarilo, no v play-off patrí medzi najproduktívnejších hráčov celej ligy. Kým v 69 dueloch základnej časti strelil 11 gólov, v play-off ich už má na konte 12. Dva zápasy pritom rozhodol. Svoj tím vedie aj so 16 bodmi.

Vladimir Tarasenko
Hviezdny Rus mal v prvých dvoch kolách aj slabšie momenty, ktoré z neho nerobia veľkého favorita, ale inak patrí medzi najlepších hráčov tímu a v konferenčnom finále zabral, keď bolo treba. Napokon v ňom bodoval v každom zápase – strelil tri góly a pridal päť prihrávok. Je strelecky aktívny a strelil doteraz osem gólov, vrátane dvoch víťazných. V 19 dueloch nazbieral dokopy 13 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL