Senators vymenovali nového hlavného trénera!

Tím Ottawa Senators vo štvrtok informoval, že jeho 14. hlavným trénerom v histórii sa stal D.J. Smith. Klub z hlavného mesta Kanady podpísal s niekdajším asistentom trénera v Toronte trojročnú zmluvu.

Pen to paper. pic.twitter.com/tk2VhNFdVK

— Ottawa Senators (@Senators) May 23, 2019

Štyridsaťdvaročný Kanaďan pôsobil v posledných štyroch sezónach na lavičke Maple Leafs ako asistent Mikea Babcocka. Do Toronta prišiel v ročníku 2015/16 hneď po tom, ako doviedol tím Oshawa Generals z OHL k zisku Memorial Cupu.

„Som absolútne nadšený z možnosti viesť tento mladý tím,“ povedal v oficiálnom vyhlásení Smith, ktorý zaznamenal v troch sezónach ako tréner Generals bilanciu 135-53-3-13 a po ročníku 2013/14 sa stal Trénerom roka v OHL.

V Ontárijskej hokejovej lige pracoval Smith aj šesť sezón ako asistent trénera v tíme Windsor Spitfires, s ktorým získal Memorial Cup v rokoch 2009 a 2010. Ako hráč absolvoval 45 zápasov v NHL za Toronto a Colorado, predtým odohral deväť rokov v AHL v dresoch St. John's Maple Leafs a Hershey Bears.

„D.J. Smith je víťaz. Veríme, že je tou správnou osobou, ktorá prispeje k rozvoju a úspechu Ottawy Senators. Je skvelý komunikátor aj stratég. Jeho vášeň pre hokej spojená s učiteľskými schopnosťami je presne tým, čo sme hľadali. S radosťou ho vítame v našej rodine,“ vyhlásil generálny manažér Pierre Dorion.

"I'm absolutely excited for the opportunity to guide this young team."

Hear from new #Sens head coach D.J. Smith and general manager Pierre Dorion following this morning's announcement. pic.twitter.com/CrerBhypel

— Ottawa Senators (@Senators) May 23, 2019



Autor: Marián Masaryk | Vydané: 23. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL