Sudca znížil dĺžku suspendácie Vojnova, v drese Kings hrať nebude

Arbitrážny sudca Shyam Das súhlasil s rozhodnutím komisára NHL Garyho Bettmana, no napriek tomu bude suspendácia Viačeslava Vojnova znížená na polovicu.

Vojnov sa snaží vrátiť do NHL, a tak sa cez sezónu obrátil na vedenie ligy. Bettman niekdajšieho obrancu Los Angeles Kings suspendoval za domáce násilie spred niekoľkých rokov na ďalších 82 zápasov budúcej sezóny a celé play-off.

V mene hráča podala Hráčska asociácia NHL odvolanie na arbitrážny súd. Sudca súhlasil s rozhodnutím Bettmana suspendovať dvadsaťdeväťročného Rusa na ekvivalent celej sezóny NHL, no zistil, že hráč si už odpykal 41 zápasov suspendácie v končiacej sezóne. Vrátiť sa tak bude môcť už v strede budúcej sezóny.

Toto je tretí prípad za posledných osem mesiacov, keď Das znížil suspendáciu. Útočníkovi Nashvillu Austinovi Watsonovi za domáce násilie znížil trest z 27 na 18 zápasov a neskôr skrátil suspendáciu útočníka Washingtonu Toma Wilsona zo 14 na šesť zápasov za jeho úder do hlavy.

Práva na Vojnova stále vlastní Los Angeles, ale to vo štvrtok vydalo vyhlásenie, že v jeho drese si už nezahrá. Liga vyjadrila spokojnosť, že sudca súhlasil s rozhodnutím komisára, a hoci sa plne nestotožňuje s tým, že polovicu trestu si už Vojnov odpykal, rozhodnutie bude akceptovať.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL