Legendárny Mike Modano sa pripája k organizácii Wild

Legendárny útočník Mike Modano začal svoju kariéru v NHL v Minnesote pred troma dekádami a teraz sa do nej vracia ako pracovník manažmentu. V tíme Minnesota Wild bude plniť pozíciu výkonného poradcu.

Člen Hokejovej siene slávy bude pracovať priamo s prezidentom tímu Mattom Majkom a majiteľom Craigom Leipoldom. Zameriavať sa bude na iniciatívy týkajúce sa predaja, korporátnych partnerstiev a vzťahov s komunitou. Do práce nastúpi 1. septembra.

„Neviem sa toho dočkať. Som z toho nadšený. Čakal som na takúto príležitosť už nejaký čas. Bol som chvíľu mimo hokeja a myslím si, že to bola dobrá mentálna pauza. Vždy som bol fanúšikom a užíval si sledovanie zápasov, ale predtým, ako by som sa k hokeju vrátil, som potreboval trochu času a priestoru s mojou rodinou a deťmi,“ povedal Modano.

Modano pracoval ako poradca v Dallase medzi rokmi 2013 a 2015. Po hráčskej kariére, ktorej väčšinu strávil práve v texaskom tíme, sa rodák z Michiganu usadil v arizonskom Scottsdale. Spolu s rodinou sa však teraz plánuje presťahovať do oblasti Minneapolisu.

Z Modana urobil v roku 1988 draftovú jednotku tím Minnesota North Stars, v ktorého drese debutoval v sezóne 1989/90. V NHL odohral 20 sezón v organizácii, ktorá sa neskôr presťahovala do Dallasu. Jednu sezónu absolvoval aj v Detroite. Celkovo si v 1 499 zápasoch pripísal 1 374 bodov (561+813).

Siri, show me Magic Mo returning to Minnesota. #mnwild | #tbt | @9modano pic.twitter.com/Eqn7pP5RSR

— Minnesota Wild (@mnwild) May 23, 2019



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL