Pittsburgh vraj diskutuje s Minnesotou o výmene Kessela

Jedným z kandidátov na odchod z Pittsburghu je hviezdny útočník Phil Kessel. A podľa informácií Josha Yoheho z The Athletic už existuje vážny záujemca o jeho služby. Je ním Minnesota.

Obe strany diskutujú o výmene, ktorej súčasťou by mal byť aj útočník Wild Jason Zucker, o ktorého výmene sa tiež už špekulovalo. Súčasťou potenciálnej výmeny by mohlo byť aj vymenenie si dlhoročný kontraktov útočníka Victora Raska a obrancu Jacka Johnsona.

Yohe tvrdí, že takáto dohoda je na stole už niekoľko dní a záleží len na Kesselovi, či k nej dôjde. V jeho súčasnej zmluve má totiž klauzulu, ktorá mu umožňuje vymenovať len osem tímov, do ktorých by akceptoval výmenu.

Kessel si je podľa Yoheho zdrojov neistý, či by pre neho bolo správnym rozhodnutím pripojiť sa k Wild napriek tomu, že by bol blízko k svojmu domovu vo Wisconsine. K tejto možnosti sa neprikláňa ani podľa Pierra LeBruna z TSN.

Tridsaťjedenročný Američan strávil v Pittsburghu posledné štyri sezóny a v tej poslednej zaznamenal 82 bodov v 82 zápasoch, pričom strelil 27 gólov. V jeho zmluve sú platné ešte tri roky s „cap-hitom“ 6,8 milióna dolárov – zvyšného 1,2 milióna si stále udržuje Toronto.

O štyri roky mladší Zucker má vo svojej zmluve s „cap-hitom“ 5,5 milióna dolárov platné ešte štyri roky. V ročníku 2018/19 odohral 81 zápasov, v ktorých strelil 21 gólov a pridal 21 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 05. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL