Chára si zahral pred skvelou kulisou v TD Garden, Cehlárik skóroval + video

Pomaly, ale isto môžeme dávať bokom pochybnosti o tom, či slovenský obranca Zdeno Chára stihne finále Stanleyho pohára. Po pár tréningoch absolvoval aj štvrtkový modelový zápas Bostonu, ktorý sa hral pred skvelou kulisou.

Chára absolvoval celý zápas a pôsobil v ňom dobre, bez náznaku zdravotných problémov. Tím jeho štart stále nepotvrdil, ale očakávania, že bude hrať v otváracom zápase série proti St. Louis, stále silnejú a je zrejme len otázkou času, kedy k potvrdeniu štartu dôjde.

Aby sa Bruins udržali v tempe pred štartom veľkého finále, na štvrtok večer si naplánovali modelový zápas, ktorému predchádzala celodenná príprava tak akoby sa hral večer súťažný duel.

A aj v TD Garden to vyzeralo večer tak, akoby sa hralo súťažne. Fanúšikovia, ktorých 20 dolárov za vstupenky putovalo na dobročinné účely, halu s kapacitou cez 17 500 divákov vypredali a zápasom, ktorý sa hral na dva 25-minútové polčasy, žili.

„Skutočne oceňujeme vašu podporu. Ďakujeme, že nám takto fandíte,“ povedal s mikrofónom v ruke Chára. Patrice Bergeron dodal: „Ste úžasní. Vaša podpora je neskutočná.“

Halou zneli pokriky ako „Bruins, do toho!“, „Chceme Pohár!“ či „Tuuuk“. St. Louis sa má veru na čo tešiť, keď zavíta do Bostonu na finálové zápasy...

Pokiaľ ide o samotný zápas, Čierny tím porazil Biely tím 5:3. K výhre pomohol jedným gólom aj Peter Cehlárik, ktorý prekonal Tuukku Raska. Za víťazný tím hrali aj Chára s Jaroslavom Halákom.

Menšiu obavu spôsobil moment, keď sa hviezdny útočník Brad Marchand chytil s bolestivou grimasou ľavej ruky a zápästia. Tréner Bruce Cassidy však novinárom povedal, že je v poriadku. David Krejčí nehral pre chorobu, ale jeho štart vo finále by ohroziť nemala.

We’ll see you Monday night! #NHLBruins pic.twitter.com/sJrPcOd0IM

— Boston Bruins (@NHLBruins) 24. mája 2019

Bravo, Boston. 👏 #NHLBruins pic.twitter.com/18kd5EOaXN

— Boston Bruins (@NHLBruins) 24. mája 2019



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 05. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL