Mohlo by zostať v Colorade miesto aj pre Varlamova?

Tím Colorado Avalanche podpísal novú zmluvu s českým brankárom Pavlom Francouzom. Pod jednocestnými zmluvami má tak pre budúcu sezónu upísaných už dvoch brankárov. Zostane tam miesto aj pre Semiona Varlamova?

Post brankárskej jednotky si v tejto sezóne vybojoval nemecký gólman Philipp Grubauer, ktorý do Denveru prišiel z Washingtonu. Francouz medzitým v nižšej AHL ukazoval, že má v sebe potenciál a tím s ním počíta do pozície brankárskej dvojky.

To všetko sa zdá byť v neprospech ruského brankára, ktorý za Avalanche chytával pravidelne od sezóny 2011/12. Podľa Adriana Datera je však stále možné, že potenciálny neobmedzený voľný hráč by sa mohol do tímu vrátiť aj v budúcej sezóne.

Ryan Boulding si zase myslí, že Avalanche budú čakať, aby uvideli, aké rozhodnutie urobí samotný Varlamov. Ten by aj Podľa Pierra LeBruna mohol minimálne vyskúšať trh s voľnými hráčmi, aby videl, aké by mohol mať možnosti.

Tridsaťjedenročný Rus by na trhu mohol nájsť niekde inde väčšiu istotu. Samotné Colorado by však tiež mohlo využiť trh s voľnými hráčmi, aby získalo ešte skúsenejšieho a potenciálne lacnejšieho brankára.

Varlamov odchytal v končiacom sa ročníku 49 zápasov, v ktorých mal 90,9% úspešnosť zákrokov a priemer 2,87 inkasovaného gólu na zápas. Pre porovnanie, Grubauer v 37 dueloch kryl 91,7 % striel a inkasoval v priemere 2,64 gólu na zápas. V play-off odchytal všetkých 12 duelov s 92,5% úspešnosťou zákrokov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 05. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL