Zaujímavý problém v ECHL: Šampión nevrátil majstrovskú trofej, musela sa urobiť nová

V nižšej zámorskej lige ECHL došlo k zaujímavému problému. Trofej, ktorú súťaž viac ako 20 rokov udeľuje majstrovskému tímu, minuloročný majster nevrátil, čo súťaž prinútilo až k vytvoreniu novej.

V súčasnosti sa v lige hrá stále finálová séria, v ktorej Newfoundlandu chýba len jedno víťazstvo od zisku titulu. Či už sériu vyhrá alebo sa Toledu podarí zvrat, už teraz je jasné, že nový šampión nebude dvíhať nad hlavu rovnaký Kellyho pohár ako vlaňajší majster.

Liga v sobotu oznámila, že musela vyrobiť novú trofej, pretože tím Colorado Eagles, ktorý súťaž vyhral v rokoch 2017 a 2018, nevrátil tú pôvodnú po minuloročných oslavách. Malo sa tak stať v decembri, čo tím, ktorý prestúpil pred touto sezónou do AHL, nesplnil.

Majiteľ tímu Martin Lind povedal, že sa jeho organizácia trofej snažila lige vrátiť niekoľkokrát, ale vedenie súťaže ju ignorovalo. Ubezpečil, že trofej je v bezpečí a v dobrom stave niekde v Colorade.

Podľa denníka Denver Post je jedným z možných vysvetlení tohto problému minuloročný prechod Eagles z ECHL do AHL. Medzi tímom a ligou došlo vtedy k rozporu ohľadom poplatku za odchod z ligy, čo napokon mohlo vyústiť až do takejto zvláštnej situácie.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 02. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL