Canucks vraj prejavili záujem o Zajceva

Tím Vancouver Canucks kontaktoval tím Toronto Maple Leafs, aby sa informoval o cene obrancu Nikitu Zajceva. S odvolaním na svoj zdroj o tom informoval Rick Dhaliwal z televízie Sportsnet.

Zajcev nedávno požiadal vedenie Toronta o výmenu. Generálny manažér Maple Leafs Kyle Dubas minulý týždeň informoval, že tím a hráčov agent spoločne pracujú na tom, aby sa jeho žiadosti vyhovelo.

Toronto ruského rodáka získalo pôvodne z KHL v máji 2016, keď s ním podpísalo ročný kontrakt. Po vydarenej nováčikovskej sezóne podpísal ešte pod vedením Loua Lamoriella novú sedemročnú zmluvu v hodnote 31,5 milióna amerických dolárov.

Jeho zmluva tak zaťažuje platový strop sumou 4,5 milióna dolárov, pričom je platná do konca sezóny 2023/24. Od 1. júla v nej bude platiť aj obmedzená klauzula o nevymeniteľnosti. Vancouver vstúpi do leta s viac ako 30-miliónovým priestorom pod platovým stropom a len s jedným upísaným obrancom pre budúci ročník.

Dvadsaťsedemročný Zajcev má za sebou sezónu, v ktorej odohral 81 zápasov so ziskom troch gólov a 11 asistencií. Primárne sa koncentroval na bránenie a svoju prácu v oslabeniach.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 05. 06. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL