Jurčo má ponuky z NHL. Do tej ligy patrí, tvrdí tréner Charlotte

Tomáš Jurčo mal problémy s chrbtom, ktoré ohrozovali jeho hokejovú kariéru. Po druhej operácii si nenašiel miesto v NHL, ale nevzdával sa a po príchode do Severnej Karolíny začal opäť zvyšovať svoje šance na prerazenie v najlepšej hokejovej lige sveta.

Slovenský útočník bol od príchodu do Charlotte platným hráčom, v play-off patril medzi tých najlepších a napokon pomohol Checkers k zisku prvého Calderovho pohára v ich histórii. Popritom si pripísal 18 bodov (7+11) v 18 zápasoch.

V lete bude neobmedzeným voľným hráčom, ktorý bude môcť podpísať zmluvu s hociktorým tímom NHL. Po jeho výkonoch by bolo prekvapením, ak by tímy o neho záujem nemali. Dobré referencie o ňom poskytne aj tréner Charlotte Mike Velluci.

„Bol skvelý. Je to hráč NHL a hovorím to úplne od začiatku,“ poznamenal kormidelník.

Jurčo pre Daily Herald prezradil, že sa už o jeho služby zaujímalo niekoľko tímov. Keďže Checkers sú „farmou“ tímu Carolina Hurricanes, nie je prekvapením, že sa ako záujemca objavuje aj tento klub. Generálny manažér Don Waddell avizoval, že chce o možnej spolupráci po sezóne hovoriť.

Samotný košický rodák má ako prioritu stále Národnú hokejovú ligu, ale momentálne nemá predstavu o tom, či Hurricanes prikývne ani o tom, kde by mohol nakoniec zakotviť.

„Samozrejme, najlepšie miesto pre mňa by bolo tam, kde by som dostával najviac priestoru. Uvidíme, aké budem mať možnosti, ale určite je mojím cieľom hrať v NHL,“ skonštatoval dvadsaťšesťročný Jurčo, ktorý naposledy hrával za Chicago.

„NHL je stále mladšia a ja neviem, koľko času ešte mám. Podstúpil som dve operácie a pár rokov som toho veľa neodohral – vysedával som na lavičke. To sú tri stratené roky. Potom sa zobudíte a uvedomíte si, že už máte 26 rokov a ste príliš starí. Zažil som ťažké situácie, ale myslím si, že som o to viac pripravený uspieť.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 06. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL