Traja voľní hráči, ktorí by mohli byť v lete preplatení

Trh s voľnými hráčmi môže byť zradný, ak si generálni manažéri nedajú pozor. Môže sa im podariť zaujímavý úlovok, z ktorého sa vykľuje platný hráč hodný vyššej sumy, ale na druhá stranu, je tu aj možnosť preplatenia.

Andrew Berkshire z televízie Sportsnet sa pozrel práve na troch potenciálnych neobmedzených voľných hráčov, u ktorých v tomto lete hrozí, že dostanú zmluvy lukratívnejšie ako je ich skutočná hodnota. Medzi vybraných hráčov, ktorí by mohli byť preplatení, patria:

Wayne Simmonds

Pre jeho štýl hry je obľúbeným hráčom – je tvrdý, vie strieľať góly pred bránou a bojovnosť mu nie je cudzia. Problémom sú však zranenia, ktoré ho v uplynulých sezónach obmedzovali a jeho produkcia v hre piatich proti piatim má zostupnú tendenciu. Stále je cenný pre presilovky, ale tímy by si mali dať pozor na to, aby mu neplatili až príliš veľa peňazí. Jeho súčasný „cap-hit“ je 3,75 milióna dolárov a všetko nad to sa zdá ako risk.

Tyler Myers

Myers má za sebou dobrý ročník, ale Berkshite upozorňuje, že vo Winnipegu mal oproti iným kľúčovým obrancom situáciu uľahčenú ľahšou konkurenciou, ktorú musel brániť. Je robustný, je talentovaný, ale podľa pokročilých štatistík boli Jets lepším tímom bez neho na ľade ako s ním. Keď hrá vo forme, väčšine tímov by pomohol, ale keď sa trápi, tak tímu škodí. Je to s ním teda ako hod kockou a netreba od neho očakávať, že bude hrať stabilne v prvej defenzívnej štvorke.

Mike Smith

Dlhý čas bol Smith trochu preceňovaný tímami a trochu podceňovaný analytikmi. V ostatných rokoch sa trápil so zraneniami, pre ktoré jeho výkonnosť klesla a stal sa z neho priemerný brankár. V tohtoročnom play-off však bol skvelý, čo by mohlo lákať generálnych manažérov k nebezpečným myšlienkam, že dokáže tím podržať, keď je to najviac potrebné. Berkshire pripomenul aj osud Villeho Leina a povedal, že od 35-ročného brankára nemožno očakávať významné zlepšenie, a preto by sa v jeho prípade mohla vyplatiť kratšia, skromnejšia zmluva.

Mimochodom, pred nejakým časom rovnaký odborník vytipoval štyroch hráčov, ktorí by sa mohli zaradiť medzi cenné úlovky za výhodnú cenu. Išlo o Kevina Hayesa, Andersa Leeho, Marcusa Johanssona a Valtteriho Filppulu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL