Canucks presne vedia, čo chcú posilniť. V hre sú aj výmeny

Tím Vancouver Canucks si chce vylepšiť šance na účasť v play-off už v budúcej sezóne, a tak sa generálny manažér Jim Benning pokúsi cez leto posilniť zostavu na viacerých frontoch.

Vlani si kanadský tím v prvý júlový deň upísal útočníkov Jaya Beaglea, Antoinea Roussela a Tima Schallera s cieľom dodať tímu charakter a tvrdosť, ktoré by podporili šikovnosti mladíkov. Tento rok sa Benning zameria na zvýšenie kvality ofenzívy i defenzívy.

„Ak budeme niekoho pridávať cez trh s voľnými hráčmi, tak sa pokúsime získať obrancu do prvej štvorky alebo útočníka do prvej šestky, takže v tomto ohľade sa naše potreby zmenili. Nehanbím sa priznať, že by sme radi zlepšili našu obranu. Sú rôzne spôsoby, ako na to, takže sa teraz na ne všetky pozeráme,“ povedal Benning.

Benning si nie je istý, či bude musieť hľadať aj náhradu za obrancu Alexandra Edlera, ktorý sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Rokovania o novej zmluve nekomentuje, ale priznal, že naďalej trvajú a že sa tím chce na novej spolupráci dohodnúť.

Generálny manažér tiež prezradil, že rokovania pokračujú aj s útočníkom Brockom Boeserom, ktorý by sa mohol stať obmedzeným voľným hráčom. Podľa neho je tiež možné, že by mohol vymeniť útočníka Louia Erikssona, ktorý má v zmluve ešte tri roky. Švéd sa cez majstrovstvá sveta vyjadril, že s trénerom Travisom Greenom nevychádzal.

„Budem sa s Louiom rozprávať tento týždeň a získam jeho pohľad na všetko, aj na to, prečo mal také komentáre. Výmena je však niečo, čo by mohlo byť reálne,“ poznamenal Benning, ktorý by mohol zvážiť aj výmenu 10. voľby na domácom drafte.

„Sú tam určití hráči, o ktorých si myslíme, že prídu na rad až po našej voľbe a ktorí sa nám veľmi páčia, takže si ponecháme naše možnosti otvorené. Či by sme získali inú voľbu alebo hráča, ktorý by nám mohol pomôcť teraz, sú neskôr v prvom kole hráči, ktorí sa nám určite páčia.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL