Kessel pravdepodobne vymenený nebude. Povedal to samotný Rutherford

Tím Pittsburgh Penguins si v zostave udrží Jevgenija Malkina a pravdepodobne aj Phila Kessela. V utorok to pre The Athletic uviedol generálny manažér Jim Rutherford.

„Myslím si, že pri smere, akým v tomto bode veci idú, očakávam, že Kessel bude pravdepodobne hrať za Pittsburgh aj v budúcej sezóne,“ povedal Rutherford. „Je to dobrý hráč a bol pre nás platný. Nie je to tak, že by sme ho vymeniť museli. Musíte pochopiť, že má klauzulu o nevymeniteľnosti a veľkú páku. V takýchto situáciách to pre tím nevyjde tak dobre. Takto to jednoducho je. Vyzerá to teraz tak, že zostane. Tak k tomu budem pristupovať.“

Kessel bol vo svojej kariére vymenený dvakrát a o jeho odchode z Pittsburghu sa špekuluje od momentu, keď sa začalo hovoriť o jeho neoptimálnom vzťahu s trénerom Mikeom Sullivanom. Tento rok sa však s výmenou spájal aj Malkin.

„Verím mu. Má za sebou ročník, ktorý nebol podľa jeho štandardov. Všetci to vieme. Ale je to skvelý hráč. Viem, aký je dobrý a viem veľmi dobre, čo dokáže pre tento tím urobiť,“ poznamenal Rutherford.

Kým útočníkov generálny manažér vymeniť neplánuje, určité zmeny v zostave v lete urobiť chce.

„Budeme musieť niektorých hráčov vymeniť, aby sme si prečistili platový rozpočet,“ povedal Rutherford s tým, by novú podobu mohla dostať defenzíva. „Myslím si, že je fér predpokladať, že tam budú iní ľudia. Je to niečo, čo musíme zvážiť. Máme tam teraz hráčov navyše, takže je fér predpokladať, že v obrane nejaké zmeny budú.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL