Chára sa koncentruje na titul, nie na rekord. Stevens oceňuje jeho vodcovstvo

Zdeno Chára v stredu odohrá svoj 14. zápas číslo sedem v kariére. Slovenský obranca tým prekoná zápisy Scott Stevensa a Patricka Roya, aby sa stal osamoteným ligovým rekordérom. On však na tieto veci pred príležitosťou získať druhý Stanleyho pohár v kariére nemyslí.

Odporúčame:
Chára a jeho zápasy číslo 7: Od série prehier až po rekord

„Vždy je zábavné hrať tieto siedme zápasy... Veľmi intenzívne. Myslím si, že si hlavne musíte uvedomiť, že všetko visí na vlásku a musíte podať váš najlepší výkon,“ poznamenal Chára.

Chára pokračuje vo finálovej sérii napriek tomu, že v jej štvrtom zápase utrpel zlomeninu čeľuste. Aj preto si ho veľmi cení Stevens, ktorý bol sám o sebe veľkým lídrom.

„Chára je skvelý líder. Je to chlapík, ku ktorému všetci v tíme vzhliadajú a každý v lige má k nemu veľký rešpekt. Odviedol skvelú prácu ako kapitán ich hokejového klubu a vrátil sa z toho zranenia, s ktorým je ťažké hrať. Je však čas roka, keď urobíte všetko, čo urobiť musíte. Hlavne v jeho veku, ak chcete vyhrať ďalší Stanleyho pohár a už vám toho času veľa nezostáva,“ poznamenal Stevens.

Chára má skúsenosti aj zo siedmeho zápasu, ktorý sa hral vo finále. V roku 2011 odohral viac ako 27 minút pri výhre 4:0 nad Vancouverom, po ktorej dvíhal nad hlavu Stanleyho pohár. V stredu bude patriť medzi veteránov, na ktorých sa budú Bruins spoliehať.

„Vedie nás mnohými spôsobmi. Keď sa pozriete na niekoho so skúsenosťami, máte tendenciu pozerať sa na neho pre usmernenie. Aj keď sa vám nedarí a súper je na koni alebo keď ste v náročnom úseku zápasu, hľadáte usmernenie, pretože hráči ako Chára sa cítia pohodlne v každej situácii,“ poznamenal spoluhráč Brad Marchand.

Štyridsaťdvaročný trenčiansky rodák odohrá už svoj 182. zápas play-off. Napriek bohatým skúsenostiam nikdy nezabudne na to, ako ho privítali fanúšikovia v TD Garden v zápase číslo 5, ktorý prišiel po jeho nešťastnom zranení.

„Neočakával som to. Tá odozva publika ma dostala. Bolo to pre mňa veľmi pokorné a cítil som poctu... Ukázalo to, akí vášniví sú fanúšikovia Bostonu. Sme veľmi vďační, že za nami stoja a že nás povzbudzujú,“ skonštatoval Chára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 06. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL