Hagelin podpísal s Capitals nový viacročný kontrakt

Ani to dlho netrvalo a Washington si splnil svoj cieľ – v nedeľu podpísal novú štvorročnú zmluvu s útočníkom Carlom Hagelinom, ktorý sa 1. júla mohol stať neobmedzeným voľným hráčom.

Tridsaťročný Švéd, ktorý prišiel do hlavného mesta USA výmenou z Los Angeles, zarobí počas trvania zmluvy 11 miliónov amerických dolárov, teda v priemere 2,75 milióna amerických dolárov ročne.

„Sme potešení, že sme podpísali s Carlom novú štvorročnú zmluvu. Carl je všestranný hráč, ktorý dokáže hrať v ktoromkoľvek útoku a je excelentný v oslabeniach. Je to preukázateľný víťaz a nášmu tímu dodáva veľké vodcovské kvality,“ vyhlásil generálny manažér Brian MacLellan.

Hagelin odohral v uplynulej sezóne 58 zápasov za Pittsburgh, Los Angeles a Washington, v ktorých nazbieral 19 bodov za päť gólov a 14 asistencií. V siedmich zápasoch play-off pridal jednu asistenciu.

Dvere do NHL mu otvorili Rangers, ktorí ho draftovali v roku 2007 zo 168. miesta. Potom si zahral za Anaheim predtým, ako zakotvil v Pittsburghu, s ktorým získal v rokoch 2016 a 2017 Stanleyho poháre. Doteraz odohral v kariére 546 zápasov, v ktorých strelil 93 gólov a spolu nazbieral 241 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL