Výmen počas draftu by mohlo byť tento rok menej, naznačuje Treliving

Obdobie okolo draftu a počas neho býva pomerne rušné aj na prestupovom fronte. Jeden z generálnych manažérov, ktorý sa do takýchto výmen rád zapája, si však myslí, že tento rok by mohlo byť výmen menej.

Brad Treliving z Calgary Flames si myslí, že veľké mená medzi obmedzenými voľnými hráčmi by mohli znížiť aktivitu počas draftu, ktorý sa už koncom týždňa uskutoční v kanadskom Vancouveri. Dôvodom je neistota v súvislosti s platmi mladých hviezd čakajúcich na novú zmluvu.

„Nemôžete ísť von a nakupovať rôzne druhy automobilov predtým, ako budete vedieť, koľko vás vyjde hypotéka,“ poznamenal Treliving pre Sportsnet. „Ľudia sa musieť postarať najskôr o to. Pokiaľ nebude v tomto smere nejaká istota, bude ťažké skúšať nejaké výmeny. Myslím si, že veľa tímov bude opatrných, pretože ak nemáte významného obmedzeného voľného hráča tento rok, budete ho mať pravdepodobne o rok.“

V prípade Trelivinga je mladou hviezdou čakajúcou na novú zmluvu Matthew Tkachuk. Calgary má momentálne 14,5 milióna amerických dolárov k dispozícii pod platovým stropom, ale ešte nie je známe, koľko z toho zaberie nový kontrakt dvadsaťjedenročného Američana. Plus, budú tam aj iné povinnosti, vrátane zmluvy pre Sama Bennetta či zaistenia si bránkoviska.

Ďalšími významnými potenciálnymi obmedzenými voľnými hráčmi v lige sú Mitch Marner z Toronta, Brayden Point z Tampy, Mikko Rantanen z Colorada, Sebastian Aho z Caroliny, Brock Boeser z Vancouveru, Timo Meier zo San Jose, Charlie McAvoy z Bostonu či Kyle Connor a Patrik Laine z Winnipegu.  


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL