Očakávane skutočnosťou: Trouba opúšťa Winnipeg a mieri do New Yorku

O výmene Jacoba Troubu sa špekulovalo už dlho. Jeho komplikovaný vzťah s tímom Winnipeg Jets a pomaly sa blížiaci status neobmedzeného voľného hráča (2020) napokon priniesli výmenu amerického obrancu v pondelok.

Trouba putuje do tímu New York Rangers, ktorý za neho obetoval obrancu Neala Pionka a voľbu v prvom kole tohtoročného draftu.

Trouba ešte tento rok môže byť 1. júla len obmedzeným voľným hráčom, ale má v rukách právo ísť na arbitráž, ktorú už s kanadským tímom zažil. Vlani vďaka nej podpísal ročný kontrakt za 5,5 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťpäťročný rodák z Michiganu si v uplynulej sezóne vytvoril osobné maximum s 50 bodmi (8+42), s ktorými viedol obrancov tímu. Odohral všetkých 82 zápasov základnej časti i šesť duelov play-off, v ktorých si pripísal jednu asistenciu.

Deviatka draftu 2012 strávila doteraz celú kariéru v organizácii Jets. Celkovo má za sebou 408 zápasov NHL so ziskom 179 bodov za 42 gólov a 137 asistencií.

„Je to veľký obranca. Má 25 rokov. Dokáže hrať proti najlepším hráčom. Má v sebe ofenzívne schopnosti. Dokáže brániť v oslabeniach. Je na vrchole kariéry. Nestáva sa často, že je k dispozícii takýto hráč a my sme sa túto príležitosť rozhodli využiť. Mali sme diskusie, ktoré sem viedli a teraz tu už aj stojíme,“ uviedol generálny manažér Rangers Jeff Gorton.

Winnipeg za Troubu získal naspäť voľbu, ktorú vymenil do New Yorku pri výmene Kevina Hayesa. Okrem toho získava Pionka, ktorý v poslednej sezóne odohral 73 zápasov so ziskom 26 bodov (6+20). Dvadsaťtriročný Američan sa 1. júla tiež môže stať obmedzeným voľným hráčom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL