Joe Thornton plánuje pokračovať vo svojej kariére

Kariéra budúceho člena Siene slávy, Joea Thorntona, bude trvať minimálne ešte jednu sezónu. Skúsený center pritom nevylučuje, že by mohol hrať aj dlhšie.

Thornton povedal, že sa cíti skvelo a vráti sa do hry aj v sezóne 2019/20. Hrať chce dovtedy, kým sa bude cítiť dobre. „Myslím si, že mám v sebe ešte ďalších päť rokov,“ povedal pre Pierra LeBruna z TSN.

Generálny manažér San Jose Doug Wilson po skončení sezóny už neraz povedal, že Thornton bude mať dvere v jeho tíme otvorené. Tridsaťdeväťročný veterán chce o novej zmluve so Sharks hovoriť čo najskôr.

„Budeme sa rozprávať. Sadneme si spolu. Sadnem si s majiteľom, trénerom a generálnym manažérom, aby sme sa na niečo pokúsili prísť. Moje telo sa cíti skvelo a bude to po prvýkrát za dlhý čas, čo sa v lete nebudem musieť z niečoho zotavovať, z čoho som nadšený,“ poznamenal pre ligový web.

Thornton má za sebou 21. sezónu v kariére. Odohral v nej 73 zápasov, v ktorých zaregistroval 16 gólov a 35 asistencií. V dresoch Bruins a Sharks absolvoval dokopy 1 566 zápasov so ziskom 413 gólov a 1 065 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL