Carolina sa pripravuje na odchod Mrázka i McElhinneyho. Budúcnosť Williamsa neistá

Tím Carolina Hurricanes nie je optimistický pri pomyslení na predlženie spolupráce s brankármi, ktorí mu pomohli v uplynulej sezóne dostať sa naspäť do play-off.

Obaja brankári, Petr Mrázek i Curtis McElhinney, sa môžu stať 1. júla neobmedzenými voľnými hráčmi a žiadne snahy manažmentu o predĺženie spolupráce doteraz nepadli na úrodnú pôdu.

„Snažíme sa podpísať s nimi zmluvy, ale nevyzerá to tak, že by sme si upísali aspoň jedného z nich. Ak sa tak nestane, budeme musieť ísť na trh a pozrieť sa, čo tam bude po 1. júli,“ priznal generálny manažér Don Waddell.

„Niekedy hráči chcú len otestovať trh a potom zistíte, na čom ste. My by sme radi mali oboch naspäť. Už som to verejne povedal. Ale momentálne s nimi nemáme dohodnuté žiadne zmluvy.“

Hurricanes chcú byť zároveň trpezliví v prístupe ku kapitánovi Justinovi Williamsovi, ktorý sa ešte stále nerozhodol, či sa vráti aj do svojej 19. sezóny v NHL. V 37 rokoch sa snaží rozhodnutie si premyslieť zodpovedne.

„Ešte som sa nerozhodol a nečakám, že by malo k rozhodnutiu prísť v blízkej budúcnosti,“ poznamenal skúsený útočník, ktorý má tri alternatívy – zotrvanie v Raleigh, pôsobenie v novom tíme a koniec kariéry.

„Zoberiem si na to čas a uistím sa, že urobím to správne rozhodnutie. Pretože ak poviem áno, tak v tom chcem byť zaangažovaný na sto percent. Nebudem dobrý, ak to bude len na 85 percent. Musím v tom byť celý. Len to je spravodlivé pre mňa, pre mojich spoluhráčov, pre každého.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL