Kariéra Ryana Callahana už pravdepodobne skončila

Generálny manažér Julien BriseBois vo štvrtok vyriekol smutnú správu – Ryan Callahan bude umiestnený na listinu dlhodobo zranených hráčov a pravdepodobne si už profesionálny hokej nikdy nezahrá.

„Najpravdepodobnejší scenár teraz je, že ho umiestnime na listinu dlhodobo zranených hráčov a takto budeme do budúcna manažovať jeho cap-hit,“ povedal BriseBois.

Tridsaťštyriročný americký útočník má problémy s poškodenou platničkou v krížoch, ktoré ho fyzicky do veľkej miery obmedzujú. Pomôcť by mu nemuselo ani dlhšie voľno.

„Ak mám byť úprimný, nemyslím si, že rok alebo dva roky voľna pomôžu. Z toho, čo hovoria doktori a z toho, ako sa cítim, to nevyzerá tak, že budem schopný sa vrátiť,“ priznal Callahan. „S problémami s chrbtom sa vyrovnávam už pár rokov, ale tento posledný bol najhorší, čo som zažil.“

Callahan odohral v plynulej sezóne 52 zápasov so ziskom siedmich gólov a desiatich asistencií. V play-off pridal ďalšie dva štarty. Vo svojej zmluve má platný ešte jeden rok s „cap-hitom“ 5,8 milióna dolárov.

„Je to veľký bojovník. Viem, že neplánoval iba dohrať túto zmluvu, ale chcel po nej podpísať ďalšiu,“ poznamenal BriseBois.

Callahan bol draftovaný v roku 2004, v ktorom si ho Rangers vybrali zo 127. miesta. V NHL odohral 757 zápasov za New York a Tampu Bay. Získal v nich 386 bodov za 186 gólov a 200 asistencií. V 121 dueloch play-off pridal ďalších 39 bodov (20+19).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL