V sobotu sa uskutočnili aj dve menšie výmeny

V sobotu vzbudili pozornosť výmeny P.K. Subbana, Patricka Marleaua či J.T. Millera. Okrem výmen draftových pozícií s avšak uskutočnili ešte dve transakcie, pri ktorých si tímy vymenili aj hráčov.

Chicago získalo útočníka Johna Quennevillea, za ktorého poslalo New Jersey Johna Haydena.

Dvadsaťtriročný Quenneville zažil debut v NHL 1. decembra 2016 v zápase proti Blackhawks. Odvtedy v nej odohral 33 duelov so ziskom dvoch gólov a troch asistencií. V 19 stretnutiach uplynulej sezóny strelil jeden gól.

O rok starší Hayden toho v NHL odohral viac. V 113 zápasoch si pripísal osem gólov a 14 asistencií. V ročníku 2018/19 si pripísal 54 štartov, v ktorých zaznamenal tri góly a dve asistencie.

V druhej výmene získalo San Jose útočníka Toma Pyatta a voľbu v šiestom kole draftu od Vancouveru, ktorý na oplátku získal útočníka Francisa Perrona a voľbu v siedmom kole draftu.

Kým dvadsaťtriročný Francis ešte nikdy v NHL nehral, tridsaťdvaročný Pyatt má za sebou 37 duelov so ziskom dvoch asistencií aj v uplynulej sezóne. Celkovo má skúsenosti zo 445 duelov, v ktorých zaregistroval 43 gólov a 58 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL