Koniec alebo pokračovanie? Detroit si počká na rozhodnutie Kronwalla

Skúsený obranca Niklas Kronwall sa ešte nerozhodol o tom, či bude pokračovať vo svojej kariére v NHL, ale tím Detroit Red Wings je trpezlivý a bude na rozhodnutie čakať, aj keby to malo trvať celé leto.

Tridsaťosemročný Švéd sa môže stať 1. júla neobmedzeným voľným hráčom. Doteraz hrával len za Detroit a 47 zápasov ho delí od zápasu číslo 1 000. Ak by sa rozhodol pokračovať, Red Wings pre neho budú mať miesto.

„Budeme sa starať o naše záležitosti. Nič sa skutočne nemení. Ak sa bude chcieť Nik vrátiť a hrať, tak bude mať miesto v našom tíme. Neočakávam, že by som vám mohol niečo viac povedať až do konca tohto leta,“ povedal generálny manažér Steve Yzerman pre Detroit Free Press.

Kronwall, ktorý v minulej sezóne viedol obrancov tímu s 27 bodmi (3+24), bol draftovaný Detroitom v roku 2000 z 29. miesta. Odvtedy zaň odohral 953 zápasov so ziskom 83 gólov a 349 asistencií. V 109 zápasoch play-off zaznamenal 47 bodov (5+42) a v roku 2008 získal aj Stanleyho pohár.

Red Wings majú momentálne pod zmluvou z obrancov Dannyho DeKeysera, Mikea Greena, Jonathana Ericssona, Trevora Daleyho a Madisona Boweyho. V systéme sú aj mladíci ako Filip Hronek, Dennis Cholowski či Oliwer Kaski.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL