Patrick Marleau verí, že dokáže hrať ešte viac ako rok

Patrick Marleau bude mať v septembri už 40 rokov, ale stále cíti, že toho má v sebe dosť veľa na to, aby odohral viac ako len jednu ďalšiu sezónu. Otázkou už len zostáva, v akom drese by mohol svoje želanie naplniť.

Skúsený krídelník bol v sobotu vymenený do Caroliny, pretože z osobných dôvodov chcel odísť z Toronta naspäť do Kalifornie. Návrat domov výmena síce neriešila, no Hurricanes by mohli vykúpiť posledný rok jeho zmluvy, aby si ako voľný hráč mohol nájsť pôsobisko bližšie k svojmu domu v San Jose.

„Uvidíme, čo sa stane. Nechám to na mojich zástupcoch a Hurricanes, aby sa o tom porozprávali,“ poznamenal Marleau pre ligový web. „Vedel by som si predstaviť, že budem hrať aj po budúcej sezóne. Stále cítim, že dokážem byť prínosom.“

Marleau, ktorý odohral 788 zápasov bez prerušenia, odohral v uplynulých dvoch sezónach za Toronto 164 zápasov, v ktorých zaznamenal 84 bodov za 43 gólov a 41 asistencií. V poslednej sezóne zaknihoval pritom len 16 gólov a 21 asistencií, ktoré by chcel v novom ročníku vylepšiť.

„Minulý ročník nebol veľmi dobrý, ak zohľadníme moje štandardy, takže v novej sezóne sa pokúsim ukázať, že mám na viac. To vo mne vyplavuje adrenalín. Musíte rok po roku dokazovať svoje kvality. Teším sa na to, ako to budem robiť v novej sezóne,“ skonštatoval.

Marleau strávil prvých 19 sezón svojej kariéry v San Jose. Doteraz v NHL absolvoval 1657 zápasov, v ktorých nazbieral 1166 bodov za 551 gólov a 615 asistencií. V play-off pridal ďalších 191 duelov so ziskom 72 gólov a 55 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL