Berube zostane trénerom úradujúceho šampióna NHL

Tím St. Louis Blues v utorok informoval, že predĺžil spoluprácu so svojím hlavným trénerom. Craig Berube, ktorý v uplynulej sezóne doviedol klub k jeho prvému Stanley Cupu, podpísal novú trojročnú zmluvu.

Berube sa stal hlavným trénerom Blues 19. novembra 2018, pôvodne len na dočasnej báze. Po vystriedaní Mikea Yea zaznamenal na lavičke tímu z Missouri bilanciu 38-19-6 do konca základnej časti. Ešte 3. januára bolo St. Louis posledné v lige, no napokon skončilo tretie v Centrálnej divízii.

Päťdesiattriročný odborník si za tento vzostup vyslúžil nomináciu na Jack Adams Award pre najlepšieho trénera základnej časti, jeho prvú v kariére. V play-off Blues postupne vyradili Winnipeg, Dallas, San Jose a Boston. Vonku mali skvelú bilanciu 10-3. Prvý Stanley Cup v klubovej histórii získali po sedemzápasovej sérii s Bruins.

„Je to pre mňa veľká pocta. Mám veľký rešpekt voči tomuto tímu, organizácii i mestu. Prijali ma do svojej rodiny. Uplynulá sezóna bola jedinečným zážitkom. Už sa neviem dočkať začiatku cesty za obhajobou titulu,“ vyhlásil Berube, ktorý pracuje pre Blues od 15. júna 2017. Predtým viedol Philadelphiu Flyers a dva tímy v AHL.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 26. 06. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL