Cehlárik záhadou, Daňo kvalifikačnú ponuku nedostal. Čo s ním bude teraz?

Na rozdiel od brankára Patrika Rybára, útočník Marko Daňo nedostal od svojho tímu, Winnipeg Jets, kvalifikačnú ponuku. Situácia ohľadom ďalšieho potenciálneho obmedzeného hráča zo Slovenska je zase trochu záhadná.

Neprehliadnite:
Patrik Rybár dostal kvalifikačnú ponuku od Detroitu

Jets v utorok oznámili, že nepredložia kvalifikačné ponuky trom hráčom. Okrem Joea Morrowa a Nathana Beaulieua bol medzi nimi aj Daňo. Čo to pre nich teraz znamená? Stále by s nimi Winnipeg mohol podpísať novú zmluvu, no aj oni budú mať slobodu rozhodnutia, pretože sa 1. júla ich status zmení na neobmedzených voľných hráčov.

Dvadsaťštyriročný Daňo odohral v uplynulej sezóne len osem bezbodových zápasov NHL a aj to v drese Colorada, ktoré si ho najskôr stiahlo z waiver listiny, aby ho na ňu neskôr znova zapísalo. Po návrate do organizácie Jets pôsobil výhradne v AHL. V 51 dueloch v drese Moose zaznamenal 12 gólov a 18 asistencií.

Viac zápasov v NHL, 20, odohral v sezóne 2018/19 ďalší slovenský útočník, ktorému končí zmluva. Peter Cehlárik si v nich pripísal štyri góly a dve asistencie. Väčšinu ročníka strávil na „farme“ Bostonu v Providence. V 53 zápasoch AHL si pripísal 12 gólov a 26 asistencií.

Aj on by sa v júli mohol stať neobmedzeným voľným hráčom, ak by mu Bruins nepredložili kvalifikačnú ponuku, ktorou si tímy zaisťujú práva na potenciálnych obmedzených voľných hráčov. Či ju dostal, však v tomto bude známe nie je.

Zámorský odborník Matt Porter v utorok informoval, že Boston predložil kvalifikačné ponuky Charliemu McAvoyovi, Brandonovi Carlovi a Dantonovi Heinenovi. S ostatnými hráčmi, ako sú Jakob Forsbacka Karlssona, Gemel Smith, Ryan Fitzgerald či Cehlárik, si nebol istý. Boston oficiálny zoznam zatiaľ nezverejnil.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 06. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL